Afyon pastırmasıyla birlikte sucuğunun Avrupa Birliği’nden (AB) coğrafik işaret tescili alması kentte memnuniyetle karşılanırken, üreticiler ise pastırmanın lezzetinin kendine has aroması, sucuğunun ise etinin ve baharatının yerinde kullanılmasından geldiğini tabir etti.
Son yıllarda sucuğun akabinde lezzeti ile isminden kelam ettirmeye başlayan Afyon pastırması AB’den coğrafik işaret tescili almayı başardı. Mizah programlarına dahil husus olan ‘Kayseri pastırması mı, Afyon pastırması mı?’ tartışmaları sonrası Afyon pastırmasının AB’den tescil alması kentte yaşayanları memnun etti.
Pastırma ve sucuk üreticisi Enfes Et’in satış yetkililerinden Mukadderat Buğday, Afyon pastırması ile birlikte sucuğunun AB’den tescil alarak aslında hak ettiği pahası bulduğunu tabir etti. Buğday, “Pastırma ve sucuğun üretiminde kendi ürettiğimiz hayvanların etini kullanıyoruz. Aslında en kıymetli olan mevzu hayvanların doğal beslenmesi. Tescil alınması bizleri çok memnun etti. En güzel et ve usta neredeyse aslında muvaffakiyet geliyor. Afyon pastırması mı, Kayseri pastırması mı? diye sorulacak olursa da Kayseri de bizim, Afyon da yani hepsi Türkiyemiz’in” diye konuştu. – AFYONKARAHİSAR
More Stories
Kütahya’da Aile Dayanak Merkezi Kursiyerlerinin Standı Açıldı
Kütahya’da Motosiklet Kazası: 1 Yaralı
Tavşanlı’da Seyir Halindeki Araçta Yılan Şaşkınlığı