Ekim 29, 2025

Eskişehir Kırsalında Kış Hazırlıkları: Salça Üretimine Başlandı

Eskişehir'in Mihallıçık ilçesinin Yunusemre Mahallesi'nde, kış aylarında kullanmak için salça üretimine başlandı. Vatandaşlar, domatesleri klasik yollarla pişirerek salça hazırlıyor.

Eskişehir’in kırsal kısımlarında yaşayan vatandaşlar, kış aylarında yemek ve kahvaltılarda kullanmak emelli salça imaline başladı.

Mihallıçık ilçesinin kırsal kısımlarında olan Yunusemre Mahallesi’nde kış hazırlıkları başladı. Vatandaşlar domatesleri yüksek sıcaklıkla pişirerek salça için hazırlıyorlar. Kilolarca yapılan ve konservelerde koruma edilen salçalar bilhassa kış aylarında vatandaşların yemeklerine lezzet katıyor. Odun ateşinde klasik prosedürlerle pişen salça, yemeklerin ve kahvaltıların vazgeçilmezi olarak sofralarda yerini alıyor. – ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

About The Author